Oklejanie pojazdów folią ochronną

różne tematy

Oklejanie pojazdów folią ochronną

Postautor: Kryku » czw kwie 24, 2025 2:05 pm

Dzień dobry. Od dłuższego czasu poszukuję czegoś solidnego, co ochronić moje auto przed drobnymi zarysowaniami, kamieniami spod opon i ogólnie tym wszystkim, co potrafi z czasem zniszczyć wygląd karoserii. Trafiłem na studio Hills Detailing & SPA i przyznam, że ich propozycja sprawiła pozytywne wrażenie. Zajmują się montażem ochronnych powłok PPF – oferowane są rozmaite opcje, od osłony jedynie najważniejszych elementów (jak reflektory czy krawędzie progów) po pełne oklejenie całego auta. Co interesujące, da się również wybrać folię z matowym wykończeniem lub nawet zmienić kolor auta bez lakierowania. Na witrynie opisali to całkiem przejrzyście: https://hillsds.pl/folie-ochronne . Nie miałem jeszcze okazji skorzystać z ich usług, ale zastanawiam się poważnie. Czy ktoś z was już stosował tego typu zabezpieczenie samochodu i może wyrazić swoją opinię lub coś doradzić?
Kryku

Re: Oklejanie pojazdów folią ochronną

Postautor: norbud » czw kwie 24, 2025 7:23 pm

nie wiem czy to nie jest zbyt niszczące jeśli chodzi o lakier i to jak po jakimś czasie się zachowuje zarówno oklejona folia ale i to co się zieje pod nią. chyba wolałbym nie ryzykować
norbud

Wróć do Wszystko inne, ale trochę związane...