Strona 1 z 1

porady dot. barów w Dębkach

Post: wt paź 24, 2006 1:23 pm
autor: Lekasz
Myj dokładnie ręce wodą z mydłem bezpośrednio przed przygotowywaniem jedzenia i natychmiast po kontakcie z surowym mięsem.
Zawsze płucz świeże warzywa i owoce.
Myj deskę do krajania i noże używane do surowego mięsa, zanim użyjesz je do innych produktów spożywczych.
Całkowicie odmrażaj mrożony drób przed gotowaniem. Jeśli to możliwe, odmrażaj go w lodówce, gdzie chłód zapobiegnie rozmnażaniu się bakterii.
Zawsze podawaj drób dobrze ugotowany.
Nie kładź mięsa (również drobiu) i ryb na tym samym talerzu, na którym leżały przed ugotowaniem.
Przykrywaj jedzenie, aby zabezpieczyć je przed karaluchami, prusakami i muchami.
Zachowuj ostrożność, wybierając jedzenie w barach sałatkowych, bufetach, stołówkach, itp.
Przechowuj resztki potraw w lodówce, a jedzenie z pikniku w torbach-chłodziarkach, przy czym surowe i gotowane jedzenie przechowuj osobno

Post: wt paź 24, 2006 3:48 pm
autor: aska
czy sądzisz ze w barach w DEBKACH jest inaczej ze jemy stare nie swierze ryby i inne produkty, bo nie rozumiem jaka intencja w twoich słowach jest zawarta

Post: śr lis 01, 2006 9:59 am
autor: gość
Od kiedy lekarz pisze sie przez SZ?Najpierw naucz sie ortografi a potem doradzaj Ty głąbie